Make your own free website on Tripod.com
KVAROVI
za pocetak...
::istinita prica

naucni dokazi
::murphy na veneri
::pazi,tost pada!
::teorija redova


kategorije
::ljubav i sex
  ::brak
  ::zaljubljivanje
  ::zavodjenje
  ::borba polova
  ::ljubavni-razno

::domacinstvo
::politika
::svakodnevica
::kancelarija
::kompjuteri
::tehnologija
::ekspertologija
::birokratija
::socio-murphy
::izborni zakoni

::istrazivanje
::razno


znanje!
::murphy kviz

zabava
::fun page
::narodno blago
::narodno blago
::strip zona 
::java games


komentari
::g-book
::e-mail

linkovi
::veze i vezice
::banner-friends
::razmena


vasa stranica@
::open your mind

zarada
::take money and run

 

 

 MINIMALAN BROJ KVAROVA U JEDNOM STANU
JE POZITIVAN BROJ RAZLICIT OD NULE.


Da pojasnimo, nemoguce je sve popraviti u stanu, uvek vam ostaje nesto sto je pokvareno. Odnosno ma koliko se trudili da otklanjate kvarove uvek vam se nesto novo pokvari. Konkretno dva dana nakon sto sam popravio cesmu u kupatilu pokvario se vodokotlic. Nakon nedelju dana jurnjave za "plovkom" koji je "crko" u vodokotlicu kvar je bio otklonjen, ali su se u medjuvremenu pokvarile roletne, popravka roletni prozrokovala je kvar na TV-u i td. U ocajanju konsultovana je strucna literatura "MARFIJEVI ZAKONI I" i "MARFIJEVI ZAKONI II" medjutim nije pronadjeno nista na datu temu. Daljim izucavanjem pojave doslo se do zakljucka da postoji takozvana "KVAR-KONSTANTA-STANA". Odnosto to je broj kvarova koji je najverovatniji za dati stan. Za stan u kome zivim KVAR-KONSTANTA je 2.5. Da ovo nije nuzno ceo broj, odnosno postoje i polupokvareni uredjaji. Primer za polupokvaren uredjaj u ovom stanu je TV kome seta slika, ali se odmerenim udarcem po kucistu slika smiruje.

Posto je problem definisan postavlja se pitanje njegovog resavanja. Iz detaljnog posmatranja uocene pojave kao i iz raznih eksperimenata izvedeni su sledeci zakljucci.


a) Taktika "dizanja ruke od svega" ne pomaze posto se nakon izvesnog vremena u toku koga se broj kvarova zadrzava na KVAR-KONSTANTI, desava lavinski efekat, odnosno broj kvarova u stanu raste aritmetickom progresijom.

b) Pokusaji da se otklone svi kvarovi u stanu takodje su uzaludni, ulaze se puno energije, vremena i novca a takvom uzurbanom aktivnoscu samo se generisu novi kvarovi u stanu.

c) Neophodno je determinisati KVAR-KONSTANTU stana i pokusavati zadrzati broj kvarova na toj cifri, odnosno uvek imati ponesto pokvareno u stanu najbolje nesto nebitno (recimo odvaljenu kvaku na vratima) a popravljati samo vazne stvari. Ovako se stedi vreme i novac a i cuvaju se ostale stvari na najbolji moguci nacin od kvarova.

d) Najbolja taktika je cuvati polupokvarene stvari, takve stvari ipak jos uvek funkcionisu, znaci nije neophodno popraviti ih a uticu na KVAR- KONSTANTU stana. Primer za ovo je gore pomenuti TV koji radi na udarac brat bratu vec skoro godinu dana, a od pre otprilike mesec dana i luster radi na slicnom principu (ovakve stvari su pravo blago u jednom stanu i nikako se ne smeju popravljati).


Nadam se da sam ovim razmatranjem pomogao ljudima sa slicnim problemima. Bio bih veoma zahvalan na saradnji po ovom pitanju. Mozda su mi promakle neke fundamentalne cinjenice. Takodje trazim savet kako da patentiram svoj "pronalazak" kod Marfija. Spreman sam cak prepustiti slavu koja bi sigurno usledila patentiranjem ovog zakona, za sitnu materijalnu nadoknadu koju bih iskoristio za otklanjanje kvarova u stanu.

Unapred hvala, vas Geza III.

Tekst preuzet sa YUQWEST

Dopada vam se site?
Glasajte za njega!